Notícies

Qué es Musical.ly, la nueva red social que utilizan tus hijos

2018-05-22

Una barreja entre snapchat i Vine, la plataforma que permet gravar vídeos de fins a 15 segons, està causant sensació entre els més joves i arriba amb força a Espanya enmig d'informes en els quals se li valora amb 1.000 milions de dòlars.

Si té fills adolescents és probable que hi hagi escoltat alguna cosa sobre Musical.ly, una xarxa social que porta un parell d'anys a Espanya i que suma cada vegada més usuaris entre els joves de tot el món. És també possible que els seus fills l’hagin animat a participar en un dels seus vídeos, en els que els seus fills li han indicat que canti el playback de cançons famoses del moment o que els hagi enxampat fent alguna coreografia.

Això i molt més és Musical.ly, creada a la Xina per adolescents (les bases estableixen que no estan permesos els menors de 13 anys, però alguns estudis indiquen que el seu rang d'ús està entre els 10 i els 16 anys) i que sembla ser el relleu natural a Snapchat. El mecanisme és senzill: a través de vídeos de fins a 15 segons, els joves poden etiquetar aquests arxius en base temàtiques com comèdia, bellesa, talents (on entren els seus balls i cants), vlog o animals.

Valorada en més de 1.000 milions de dòlars segons diversos informes, aquesta plataforma els permet a més realitzar una sèrie de transicions que actualitza els filtres i les transicions fins a convertir a David Copperfield en un aficionat: els trucs visuals i efectes especials han atret a hordes d'adolescents que habiten aquestes praderies digitals compartint contingut amb els seus coetanis; és a dir, molt poca gent major d'edat utilitza aquesta plataforma, que recull 12 milions de nous vídeos al dia.

A més, molts d'ells són tipus karaoke, en els quals els xavals sincronitzen el vídeo amb els temes del moment. I no, no són còpies instrumentals, sinó que poden taral·lejar les cançons reals dels seus ídols (tot i que també depèn del país, ja que no tots els artistes deixen utilitzar les seves creacions). Tot això ha contribuït que Musical.ly estigui en el rànquing de les aplicacions més descarregades en una vintena de països amb 200 milions d'usuaris a l'esquena.

A part dels vídeos temàtics, aquesta xarxa social permet usar màscares, emojis, efectes de so o música de fons, descarregant els vídeos i compartint-també per altres vies. I, per descomptat, té els seus propis «gurus», ja que es pot seguir a altres creadors, atorgar «m'agrada» als continguts que s'ho mereixin i interactuar amb altres persones.

Aconseguirà Musical.ly desterrar d'una vegada a Snapchat o es tracta d'una moda passatgera? De moment, la febre continua i els nostres fills semblen contents amb aquesta plataforma social.


Font notícia original: ABC Tecnología

Imagen musical.ly

Valid HTML 4.01 Strict ¡CSS Válido! ProfessionalsCat | Assessors informàtics | Telfs. 616 783 662 - 686 647 978 | info@professionalscat.net